Altuğ Verdi'yi şehit eden polis İsmail Hakkı Sarıcaoğlu FETÖ'den de tutuklandı

Altuğ Verdi'yi şehit eden polis İsmail Hakkı Sarıcaoğlu FETÖ'den de tutuklandı

Altuğ Verdi'yi şehit eden polis İsmail Hakkı Sarıcaoğlu FETÖ'den de tutuklandı

 Eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheliden 12'si de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yeniden soruşturma açılan eski Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu ''FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı.
 
''CİNNET HALİ İLE AÇIKLANAMAZ''
 
Savcılığın mahkemeye sevk yazısında şüphelinin 11 Aralık 2018 tarihinde Rize İl Emniyet Müdürü Şehit Altuğ Verdi'yi şehit ettiği, asıl hedefinin şehit müdür olduğu, soğukkanlı tavrının cinnet hali ile açıklanamayacağı belirtildi.

 
'' ORTAÖĞRETİM DÖNEMİNDEN İTİBAREN ÖRGÜTLE BAĞI KOPMADI''
 
Sevk yazısında şüphelinin tüm davranışlarının soğukkanlı bir biçimde olduğu ifade edildi. Yazıda, ''Şahsın ortaöğretim döneminden itibaren örgütle bağının hiçbir şekilde kopmadığı, başka hiçbir yapıya ideolojik manada bir yakınlığının bulunmadığı, yine 2014 yılı ve darbe girişimi sonrasında örgüt jargon ve söylemleri doğrultusunda beyanlarda bulunduğu tespit edildiğinden şüphelinin örgüt üyesi olduğunun sabit olduğu, işlemiş olduğu cinayeti örgütsel talimat ile işleyip işlemediği tam olarak ispat edilememiş olsa da şüphelinin örgüt üyesi olduğu halde bu eylemi gerçekleştirdiğinin ispatlandığı'' belirtildi.
 
''TERÖR ÖRGÜTLERİ AÇISINDAN 'YALNIZ KURT' OLARAK TABİR EDİLEBİLİR''
 
Şüpheli Sarıcaoğlu’nun profilinin değerlendirildiği sevk yazısında ''Terör örgütleri açısından 'yalnız kurt' olarak tabir edilebilecek veya örgüte yönelik adli idari soruşturmalar sebebiyle radikalleşmiş örgüt mensubu olduğunun değerlendirildiği veya örgüt tarafından bu güne kadar kamufle edilen örgütsel bilinen bağlantıları en alt düzeyde tutulan gizlenme ve renklenme konusunda faaliyet yürüten Karlov suikastı ve benzeri eylemlerde intihar eylemi yapmaya dahi teşebbüs edebilecek, bu aşamaya kadar deşifre edilmemiş bir hücreye mensup bir kişi olabileceği değerlendirilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

 
AĞABEYİNİN İFADESİNE YER VERİLDİ
 
Şüphelinin ağabeyi Mustafa Sarıcaoğlu'nun da ifadesine yer verilen yazıda, şüphelinin üniversite hazırlık ve üniversite döneminde FETÖ’ye ait dershanelerde eğitim gördüğü, evlerinde kaldığı, bu yapıya şüpheliyi kendisinin yönlendirdiğini,17-25 Aralık olayları sonrasında şüpheli ile yaptığı görüşmelerde ve örgütsel bağını devam ettirdiğini düşündüğünü, kardeşinin yapı olarak sakin huylu bir şahıs olduğunu, cinayet olayında iddia edildiği gibi cinnet haliyle veya anlık parlama ile eyleme girişmiş olmayacağını ifade etti.
 
EŞİNİN FETÖ İLE İRTİBATLI OLDUĞUNU SÖYLEDİ
 
 
Şüphelinin eşi Semihan Sarıcaoğlu’nun sevk yazısında yer alan ifadesinde eşinin FETÖ ile irtibatlı olduğunu, Ardahan ve Rize’de eşinin ısrarıyla örgüt toplantılarına katıldığı, şüphelinin de sohbet toplantılarına katıldığını söylediğine yer verildi.
 
TUTUKLANDI
 
Şüpheli İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile bağlanarak İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde ifade verdikten sonra şüpheli Sarıcaoğlu'nun ''FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan da tutuklandığı belirtildi.
 
12 ŞÜPHELİ DAHA ADLİYEYE GETİRİLDİ
 
Öte yandan Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin iki yıl önce makamında şehit edilmesi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınan 12 kişi de FETÖ terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.