Köseoğlu: 'Memur ve Emekliye ek zam zarurettir'

Köseoğlu: 'Memur ve Emekliye ek zam zarurettir'

Köseoğlu: Memura 2020’de Ek Zam Zarurettir! Enflasyon Zammı Sıfır Zam Demektir!

 Köseoğlu: Memura 2020’de Ek Zam Zarurettir! Enflasyon Zammı Sıfır Zam Demektir!

Türkiye Kamu-Sen Rize İl Temsicisi Murat Köseoğlu, Memurlara enflasyon farkının belli olmasından sonra önemli açıklamalarda bulundu.
 
Bilindiği üzere Türkiye İstatistik Kurumu “TÜİK” 2019 Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda 2019 yılı ikinci altı aylık veriler ışığında memurların 2020 yılı alacakları enflasyon farkı zammı da kesinleşmişti. Çünkü 2020 yılı ilk altı ayı için % 4 maaş zammı verilecek, enflasyonun bir önceki dönemde kısmı aşması durumunda da bu zamma eklenecekti. Dolayısıyla 2020 maaş zammına ek olarak da % 1.49 da enflasyon farkı zammı kesinleşerek toplamda % 5.49 zam alan memurlar için süreç tamamlandı.
 
Yoksulluk sınırı araştırmasını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Rize İl Temsilcisi Murat Köseoğlu, bu şartlar altında ek zam zaruret haline gelmiştir, açıklamasında bulundu ve enflasyon farkının sıfır zam olacağını, memurlara ek zammın zaruret olduğunu bir kez daha ifade etti.
 
2019 yılı boyunca ailenin harcamalarına gelen zamların hız kesmediğini belirten Köseoğlu, “yıllık enflasyon her ne kadar gerilemiş gibi görünse de vatandaşın cebine yansıyan enflasyonun açıklanandan yüksek olduğunu görüyoruz açıklamasında bulundu.
 
Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezinin TÜİK verilerinden yararlanarak yapmış olduğu araştırma da bu gerçeği gözler önüne seriyor. Vatandaşın mutfak masrafları artmaya devam ediyor. Dolayısıyla vatandaşın bütçesindeki açık her geçen ay biraz daha büyüyor ve kapatılamaz bir hal alıyor.
 
ENFLASYON FARKI “SIFIR ZAM” DEMEKTİR
 
Memurlara enflasyon farkı verilmesine rağmen, maaşlar erimiş durumdadır. Zaten enflasyon farkı demek en iyi ihtimalle sıfır zam demektir. Bugün dört kişilik bir ailenin aylık zorunlu harcamaları ortalama memur maaşının neredeyse iki katına yükselmiştir. Dolayısıyla, her ay memur bir maaşı tutarında içeriye girmektedir. Hazine ve Maliye Bakanı ülke ekonomisinin %5 büyüyeceğini ifade etti. Herkes küçülme beklerken ekonominin büyüdüğü görüldü.
 
Ekonomi büyürken pastadan memurun, işçinin, asgari ücretlinin aldığı pay küçülüyorsa ya da aynı kalıyorsa burada gelir dağılımı bozuluyor demektir. Bu bağlamda, sıfır zam doğuran enflasyon endeksli artışlardan bir an önce vazgeçilmesi zorunluluk haline geldi.
 
 
MUTFAKTAKİ YANGIN HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR
 
Maaş zamlarında mutlak surette enflasyonun üzerine büyüme ve refah payının da eklendiği daha adil bir sisteme ihtiyacımız var. Mutfakta yangın bütün hızıyla sürerken bu yangını enflasyon farkının söndürmesi mümkün değildir.
Memur ve emekliye ek zam verilerek piyasalara can suyu sağlanmalıdır. Bu bir dilek değil, zarurettir, açıklamasında bulunarak yetkililere seslendi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.