Muhtarlar Yol İçin Birleşti

Muhtarlar Yol İçin Birleşti

Rize Merkez ile Kalkandere’yi birbirine bağlayan köylerin muhtarları ve köylüler; ulaşım sağlayan bağlantı yolunun karayolları ağına alınması talebiyle toplandı.

  Rize Merkez tarafında bulunan Tekke köyü muhtarı Yaşar Kabil, Elmalı köyü muhtarı Mehmet Salih İşyar, Yemişlik köyü muhtarı Sultan Koç, Erenköy muhtarı Fazlı Filoğlu ile Kalkandere’ye bağlı Ünalan köyü muhtarı Yusuf Ayder, Seyrantepe köyü muhtarı Hüseyin Azder, Çağlayan köyü muhtarı Cengiz Karaman ve Dülgerli köyü muhtarı Ahmet Akyıldız, Elmalı köyü muhtarı Mehmet Salih İşyar ‘ın ev sahipliğine Elmalı köyünde toplandı. Toplantıya muhtarların yanısıra, Elmalı köyü eski muhtarı Hüseyin Cin, davet edilen SALVADER Başkanı Dursun Ali Toptan, Elmalı Köyü Derneği 2. Başkanı Nuri Yıldız ve çok sayıda köylü katıldı. Toplantıda Salarha Vadisi ile Kalkandere’yi birbirine bağlayan yolun Karayolları ağına bağlanarak geliştirilmesi gerektiği konuşuldu.
Konu ile ilgili muhtarlar adına Elmalı Köyü Muhtarı Mehmet Salih İşyar ile Kalkandere Çağlayan Köyü Muhtarı Cengiz Karaman Rize Merkez Tekke Köyü’nden başlayan Kalkandere merkez arasında bulunan Tekke, Elmalı, Yemişlik, Erenköy, Ünalan, Çağlayan, Seyrantepe ve Dülgerli köy muhtarları olarak Rize Merkez ile Kalkandere ilçesini birbirine bağlayan, yarım asır önce yapılan yolumuz artık mevcut ihtiyaçları karşılamamaktadır. Yolumuzda en son 1970’li yıllarda genişletme çalışması yapılmış. Günümüzde artık ihtiyaca cevap vermiyor. Özellikle İlkbahar aylarından itibaren gurbetteki köylülerin köylerine gelmeye başlamasıyla bazı köylerimizin merkezinden geçen yol trafiği kaldıramaz duruma geliyor. Bu durum çay sezonunda ikiye üçe katlanıyor. Merkez ile ilçeyi birbirine bağlayan grup yolumuzun; mesafe bakımından Rize Merkez ile Anadolu’yu birbirine bağlayacak alternatif güzergah olmasının yanında, havaalanına ve merkezdeki mevcut hastanelere ve yapılacak olan Şehir Hastanesine olan mesafeyi de kısaltması bakımından kullanılabilirliği ve tercih edilebilirliği yüksek olan yolumuzun günümüz standartlarına uygun hale getirilmesini köy muhtarları ve köy sakinleri olarak istiyoruz.
Bizler grup yolumuzun Karayolları ağına alınması için ilk müracaatımızı 1994 yılında yapmıştık. O günden bugüne yaptığımız çalışmamızı güncelleyerek zaman zaman idarecilerimize sunmuş olmamıza rağmen ödenek gerekçe gösterilerek projemiz hayata geçirilememiştir.

Biz heyet olarak projemizi ve çalışmalarımızı güncelledik. En kısa zamanda ilimizdeki siyasi ve yetkili mercilerden başlayarak çalışmamızı yazılı ve sözlü olarak anlatarak yardım ve desteklerini isteyeceğiz. Sonuç alıncaya kadar da kapıları aşındıracağız. Bu konuda bizden desteğini esirgemeyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” Şeklinde konuştular.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.